Wat zijn op dit moment de belangrijkste spelconsoles?

Een spelconsole of spelcomputer is een computer die speciaal gemaakt is voor het spelen van spellen. Meestal worden spelconsoles aangesloten op een televisie, maar er bestaan ook draagbare consoles, de zogenaamde handhelds.

Op dit moment zijn er drie belangrijke spelers op de markt: Sony met de Playstation 3, Microsoft met de Xbox 360 en Nintendo met de Wii.

Xbox 360

De Xbox 360 (Microsoft) verscheen als eerste. De spelconsole is de opvolger van de Xbox. Er zijn drie verschillende versies van op de markt: het Arcade Pack, het Premium Pack en het Elite Pack. Die twee laatste bieden je extra opties, zoals een harde schijf en draadloze controllers.

Prijs: Xbox 360 Arcade Pack: 279 euro , Premium Pack: 349 euro , Elite Pack: 449 euro

Wii

De Wii is de nieuwste spelconsole van Nintendo. De Wii onderscheidt zich van andere spelcomputers door zijn speciale controller, de Wiimote. Die Wiimote lijkt een beetje op een afstandsbediening. De Wii volgt, dankzij een sensorbar die je boven je televisie plaatst, perfect de bewegingen die je maakt.

Prijs: 250 euro

Playstation 3

Playstation 3 is de nieuwste spelconsole van Sony. Er zijn twee verschillende versies van op de markt. De eerste versie heeft een harde schijf met van 40 GB en is niet compatibel met Playstation 2-spellen, de uitgebreide versie heeft een harde schijf van 60 GB en is wel compatibel met die spellen.

Prijs: Playstation 3 met 40 GB harde schrijf: 399 euro, Playstation 3 met 60GB harde schijf: 499 euro

Ook de oudere spelconsoles Playstation 2, GameCube (Nintendo) en Xbox zijn nog steeds in de winkel verkrijgbaar.

PSP en DS

Handhelds zijjn draagbare spelcomputers. Nintendo domineerde jarenlang de markt met zijn Game Boy en opvolgers als de Game Boy Color en Game Boy Advance.

Op dit moment zijn de twee belangrijkste spelers op de markt van de handheld consoles de Nintendo DS (Nintendo) en de PSP (Sony).

De Nintendo DS is heeft twee schermen, waarvan het onderste een touchscreen is. Veel games speel je dus door met een stylus op het onderste scherm te tikken of te wrijven.

Op de PSP van Sony kun je naast gamen ook films bekijken, muziek beluisteren, tv kijken, enz.

Dit bericht is gepost op 30 november 2007 om 4:31 pm uur en is geplaatst in Spelconsoles.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.