Je laptop als navigatiesysteem?

De aanschaf van een navigatiesysteem is een dure aangelegenheid. Maar wist je dat je zelf ook een gps-systeem in elkaar kunt steken dat veel goedkoper is?

Het duurste deel van een navigatiesysteem is de computer met het beeldscherm. Die gps-computer kun je gemakkelijk vervangen door een laptop. Vervolgens moet je de nodige sofware op je computer installeren. Veel routeplanners als Route 66, Microsoft MapPoint en andere ondersteunen de aansluiting van een gps-toestel. De nieuwe versies van die softwareprogramma’s bieden zelfs gesproken wegbeschrijvingen aan, precies zoals een gewone gps.

Om je laptop om te toveren tot een volwaardig navigatiesysteem, moet je enkel een draagbare gps-ontvanger op je laptop aansluiten. De draagbare gps-ontvanger, vooral bedoeld voor wandelaars, fietsers en andere avonturiers, moet wel een aansluiting hebben voor je computer.

De routeplanners kunnen de route berekenen en geven de positie van je auto op de kaart aan ten opzichte van de berekende route.
Een grote beperking van het gebruik van de laptop als gps is de beperkte duur van de batterij. Tijdens lange autoritten zul je hem dus niet de hele tijd kunnen gebruiken. Maar ken je de weg in grote lijnen en heb je soms gewoon eventjes hulp nodig, dan is de laptop een goed alternatief.

Dit bericht is gepost op 18 september 2007 om 5:30 pm uur en is geplaatst in Navigatiesystemen.

Laat een reactie achter

Anti-Spam Image Reageer
Andere interessante artikels: 5 tips voor de aankoop van een gps
Wandelen met gps: hoe werkt het?