Zonnepanelen plaatsen op een plat dak

Als je een zonnepaneel plaatst, zal je besparen op je energiekosten. Je maakt zelf energie aan met zonnestralen en de panelen op het dak.

Kan ik ook een zonnepaneel plaatsen op een plat dak?

Eerst waren er enkel zonnepanelen voor schuine daken. Er was immers een bepaalde hellingsgraad nodig voor de zonnepanelen om te werken. Nu zijn er ook zonnepanelen voor platte daken. De zonnepanelen worden geplaatst met een hoek van 30°. Zo zal het hoogste rendement gegarandeerd worden.

Kan ik de zonnepanelen zelf plaatsen?

Het is niet voor de hand liggend om zelf de zonnepanelen te plaatsen op je plat dak. Er zijn immers veel zaken waar je mee rekening moet houden bij het plaatsen van zonnepanelen:

– Zorg ervoor dat het dak niet te zwaar belast wordt
– Let erop dat de dakbanen van het dak niet geperforeerd worden. Geperforeerde dakbanen zorgen ervoor dat het dak gaat lekken.
– Zorg ervoor dat je het juiste materiaal gebruikt bij de installatie

Laat je dus zeker adviseren door een vakman. Vraag niet enkel hoeveel zonnepanelen nodig zijn, maar ook welk type zonnepaneel je best gebruikt.

Hoe installeer ik zonnepanelen?

De zonnepanelen worden geplaatst op een driehoekige steun die ervoor zorgt dat de zonnepanelen in de juiste hellingsgraad staan. Je moet er voor zorgen dat de zonnepanelen niet kunnen verschuiven, bijvoorbeeld door wind of regen. Zorg er dus voor dat je een ballast aan de driehoekige steun plaatst. Je mag het dak echter ook niet te veel belasten met deze gewichten.

Kies indien mogelijk voor zonnepanelen met verstelbare armen. Zo kan je de zonnepanelen schuiner of rechter zetten, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de panelen rechter zetten bij regen of sneeuw, zodat water of sneeuw niet blijven hangen.

De zonnepanelen moeten gericht worden naar het zuiden. Zo zal je het hoogste rendement hebben.

Dit bericht is gepost op 6 juni 2011 om 10:04 am uur en is geplaatst in Zonnepanelen. Reacties zijn tijdelijk gesloten, maar je kunt wel trackbacken vanaf je eigen site.

Reacties zijn gesloten.

Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.